Rustige vorm van yoga

Yin yoga is een rustige vorm van yoga en is vooral gericht op het versterken en versoepelen van bindweefsel en gewrichten,het rekken van dieper gelegen spieren en het stimuleren van de organen en meridianenDoordat je lang in de houdingen blijft, heb je tevens de tijd om je mentale en emotionele weerstand te observeren en los te laten. Zodoende komen bij yin yoga zowel lichaam als geest tot rust.

Wat doen we in de lessen?

Op het eerste gezicht kan deze yogastijl erg passief overkomen. Echter, doordat de houdingen 3 à 5 minuten worden aangehouden kunnen ze behoorlijk uitdagend zijn, zowel fysiek als mentaal. Binnen de vorm en de techniek van de houdingen is er ruimte en vrijheid om de houdingen – eventueel m.b.v. kussens, dekens e.d. aangenaam te maken voor jouw specifieke lichaam. Je ontspant je spieren en laat je ademhaling vertragen, waardoor je lichaam langzaam aan de houding went. Door het langer aanhouden heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen.

Voor wie is yin yoga geschikt?

Yin yoga is geschikt voor iedereen, of je nu helemaal nieuw bent in yoga tot zeer ervarenvrouw of man, jong of oud, flexibel of minder flexibel, relaxed of overspannen.

Ook kan yin yoga een goede aanvulling zijn op yang-sporten, zoals hardlopen, zwemmen, fitness etc.

De lessen zijn doorlopend en je kunt het hele jaar door instromen.

Lesgeld

Per maand Eur. 38,00

Op 28 september geeft Heidi een proefles Yin Yoga waaraan jij gratis kunt meedoen.

*(reguliere lessen starten bij voldoende aanmeldingen en belangstelling).

Wie geeft er les?

Heidi Eijk - Team Yogaplaza

Docente: Heidi Eijk