Samen met je kind spelletjes doen, bewegen en relaxen, dat is Samen Relaxen!

Soms ga je maar door en vinden jullie even geen tijd om gewoon samen te zijn. Dit kan nu wel met de lesserie Samen Relaxen! In een blok van 4 lessen doe je allemaal leuke spelletjes samen met je kind. Van yoga-oefeningen tot ademhalingsspelletjes en van verbeteren van concentratie tot ontspanning.

Samen Relaxen is een lesserie van 4 lessen waarbij ouder en kind samen de yogales volgen. Je krijgt als ouder een heleboel handvatten om thuis leuke concentratie- en ontspanningsspelletjes en fijne massages te doen met je kind bijvoorbeeld voor het slapen gaan. Daarnaast werken we aan de basisbeginselen van yoga via oefeningen. Het leuke van deze lesserie van ouder-kindlessen is dat je samen iets maakt en aan het eind van de lessenserie mee naar huis mag nemen. Omdat het een serie van 4 lessen is raken de kinderen goed vertrouwt met de lessen en voelen zich vrij.

De serie is er voor drie verschillende leeftijden:

Samen Relaxen peuters (2 ½ -4 jaar)

De lessen voor de jonge kinderen hebben altijd dezelfde opbouw. De eerste les zal het even wennen zijn voor uw peuter, maar de tweede les zal uw kind zich al veel vrijer voelen. We bewegen veel in deze yogales en altijd over een leuk thema. Op een speelse manier leren de peuters hun lichaam beter kennen. In de les doe je zoveel mogelijk samen met je kind. De les duurt iets korter (45 minuten) en ook de ontspanning door middel van een verhaal is kort, maar wel gezellig samen met papa of mama (opa/oma) onder een deken. Een heerlijk moment van de dag samen met je kind!

Samen Relaxen vierplussers (4 – 8 jaar)

In deze lessen werken we binnen een leuk thema aan yogaoefeningen, concentratiespelletjes, oefenen we al wat met de ademhaling en wisselen we dit af met een moment van ontspanning. Alle oefeningen doe je zoveel mogelijk samen met je kind.  Je krijgt een mooi doosjes waarin jullie samen jullie yogaschatten bewaren die jullie iedere week maken. Aan het eind van de lesserie mag het doosje mee naar huis!

Samen Relaxen achtplussers (8 - 12 jaar)

Samen Relaxen voor het oudere kind en ouder heeft als doel elkaar nog beter te leren kennen. In de serie van 4 lessen bespreken we elke week een ander thema. Een voorbeeld van een thema is: vriendschap. Dit thema zal op een leuke manier de rode draad zijn in de les. We oefenen veel yogahoudingen, doen concentratie- en ademhalingsspelletjes en wisselen dit af met ontspanning! Daarnaast heb je samen met je kind een doosje dat elke les voller raakt met gedachtes die jullie samen belangrijk vinden. Aan het eind van de serie mag je als aandenken het doosje mee naar huis nemen. Als je mee doet met Samen Relaxen dan geef je je op voor een korte lesserie van 4 lessen (iedere week een les).

 

Wanneer?

Zondag 8, 15, 22 en 29 april 

  • 9.15 – 10.00 uur Samen Relaxen lesserie peuters (2 ½ tot 4 jaar)
  • 10.15 – 11.15 uur Samen Relaxen lesserie vierplussers (4 tot 8 jaar)
  • 11.30 – 12.30  uur Samen Relaxen lesserie achtplussers (8 tot 12 jaar)

 

Zondag 3, 10, 17 en 24 juni

  • 9.15 – 10.00 uur Samen Relaxen lesserie peuters (2 ½ tot 4 jaar)
  • 10.15 – 11.15 uur Samen Relaxen lesserie vierplussers (4 tot 8 jaar)
  • 11.30 – 12.30  uur Samen Relaxen lesserie achtplussers (8 tot 12 jaar)

 

Wat kost het?

Eur. 40,-* voor de gehele lesserie vooraf te voldoen.

*Bij de lesserie is geen proefles mogelijk, wel kun je een proefles uitproberen bij de Ouder-Kind Yoga en betaal je 12,50 per paar. Bij de lesserie is geen restitutie mogelijk, omdat je plekje gereserveerd is.

  • Opgeven kan direct maar ook maximaal 1 week van te voren bij Nanda, Rian, Petra of Ditha in de les.
  • De lesserie valt altijd op zondag (zie schema hierboven).

Wie geeft er les?

Team Yogaplaza - Ditha Verdel

Docente: Ditha Verdel