Vanaf 6 april ook Qi Yoga bij Yogaplaza.

Over Qi Yoga

Qi yoga is een combinatie van Qi gong en yoga. Het is gericht op het versterken en laten stromen van Qi, de levensenergie, door je lichaam. Door middel van strekkingen, ademhalingsoefeningen en massage breng je balans in de energiestroom door de meridianen. Eventuele stagnaties, die vaak pijn veroorzaken, verminderen of verdwijnen omdat de energie vrijer kan stromen. Omdat de meridianen met elkaar verbonden zijn kun je door het strekken van de ene meridiaan ook de energiestroom in de andere meridiaan beïnvloeden.

Wat doen we in de lessen?

Het oppervlakkige gedeelte van de meridianen kunnen we in balans brengen met meridiaanstrekkingen en massage en het diepere deel met ademhalingsoefeningen en meditatie.
De strekkingen, massages en ademhalingsoefeningen stimuleren het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Ze zijn oorspronkelijk bedoeld om ziekten te voorkomen, je leert de energie te beheersen en stimuleert het lichaam om afvalstoffen af te voeren.

Voor wie is Qi Yoga geschikt?

Qi yoga is geschikt voor iedereen, of je nu helemaal nieuw bent in yoga tot zeer ervarenvrouw of man, jong of oud, flexibel of minder flexibel, relaxed of overspannen.

De lessen zijn doorlopend en je kunt het hele jaar door instromen.

Wie geeft er les?

Sandra Slotboom - Team Yogaplaza

Docente: Sandra