In deze 5 lessen Mindfulness Kinderyoga gaan we op een speelse manier oefenen met het aandacht geven aan onszelf.

Door de verschillende (yoga-)oefeningen met aandacht te doen en tegelijkertijd bewust te ademhalen, leer je jezelf beter kennen en ook meer rust te vinden bij jezelf.

Door regelmatig rustmomenten te nemen, vergroot je je aandacht voor wat er op dat moment gebeurt en door liefdevol naar jezelf en je omgeving te kijken, word je rustiger en reageer je evenwichtiger.

Tijdens les 1 t/m 4 oefenen we met focussen, aandacht geven aan bijvoorbeeld je verschillende zintuigen en je adem. En natuurlijk doen we yoga-oefeningen en sluiten we een les telkens af met een ontspanning. In de 5e, laatste les, mag je vader of moeder meedoen en gaan we de verschillende mindfulness- en yogaoefeningen samen doen. Zodoende kun je de mindfulness-oefeningen thuis ook blijven doen.

Leeftijd

Deze Mindfulness-Kinderyoga serie is voor kinderen vanaf 6 jaar.

Wat doen we in de les?

1e les: wat is mindfulness?

2e les: mindful ademhalen.

3e les: aandacht geven.

4e les: zintuigen.

5e les: wat hebben we gedaan/geoefend + mindful samen met je kind.


docent Rian Doornbos

Mindfulness Kinderyoga serie, wordt gegeven door Rian Doornbos. Ik ben 48 jaar en woon in Delfgauw. Ik heb jarenlang met kinderen gewerkt in o.a. de jeugdzorg en de psychiatrie. Werken met kinderen vind ik enorm boeiend! Het contact is altijd verrassend en prikkelend.

Ik combineer kinderyoga met mijn werk in de kinderopvang in Delfgauw. Na het afronden van mijn universitaire studie orthopedagogiek ben ik blijven studeren. Eerst een kinderyoga-opleiding, daarna een opleiding therapeutische kinderyoga en een opleiding tot kindercoach.

Je bent hierbij van harte uitgenodigd om mee te doen met deze leerzame Mindfulness Kinderyoga lesserie.

Ik geef ook regelmatig OUDER-KIND-YOGA en PEUTER/KLEUTER-OUDER-YOGA. Daarin kun je als ouder samen met je kind yoga ervaren en samen genieten.

Graag tot ziens!

Cursus Lesrooster 2018

Lestijd 09:45 – 10:45 zaterdag

Lesdata 2018 volgt nog.

Lesgeld

45,00  voor de 5 lessen waarbij de ouder in de laatste les gratis meedoet.

BETALING: 14 dagen voor de eerste les.

AFZEGGEN: Gratis tot 14 dagen voor de eerste les, daarna 60% van het lesgeld.